Konståkningar-1

Konstvisningar

Information med anledning av Coronaviruset: SL har gjort en riskbedömning i enlighet med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten som gör att vi nu tagit beslutet att ställa in konstvisningarna i tunnelbanan tills vidare, för att minska smittspridningen i samhället.

För dig som istället vill utforska konsten på egen hand finns appen SL ArtGuide – en audioguide till utvald konst på 21 tunnelbanestationer i centrala Stockholm. Guiden baseras på texter skrivna av SL:s konstguide Marie Andersson, och är inläst av skådespelaren Alexander Karim. Den finns tillgänglig på svenska och engelska.

 

SL anordnar regelbundet guidade visningar av konsten i tunnelbanan – så kallade konståkningar. Dessutom arrangerar vi speciella visningar av konsten på pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan. Under visningen får du höra mer om konsten, arkitekturen och konstnärerna bakom verken.

Konstvisningarna äger rum minst en gång i veckan året runt. Varje vecka besöker vi olika stationer. Visningarna erbjuds både på svenska och engelska.

De allmänna konstvisningarna är gratis och riktar sig till privatpersoner. Ingen föranmälan behövs, det enda som behövs är en giltig färdbiljett. 

Tyvärr kan vi inte ta emot privata sällskap eller grupper på fler än sex personer. Är man fler än så kan man boka en privat visning mot en kostnad.

Hela programmet ser du här nedan.