Konståkningar-1

Konstvisningar

SL anordnar regelbundet guidade visningar av konsten i tunnelbanan – så kallade konståkningar. Dessutom arrangerar vi speciella visningar av konsten på pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan. Under visningen får du höra mer om konsten, arkitekturen och konstnärerna bakom verken.

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti erbjuder SL extra många visningar av konsten i tunnelbanan, både på svenska och engelska. Visningarna är framför allt riktade till tillfälliga besökare och turister men naturligtvis är alla sommarlediga stockholmare också varmt välkomna. Samtliga visningar under sommaren utgår från T-Centralen, SL Kundtjänst Sergels torg. Under sommarvisningarna väljer konstguiderna att visa några av de intressantaste stationerna i innerstaden.

Konstvisningarna är gratis och ingen föranmälan behövs. Tyvärr kan vi inte ta emot grupper på fler än sex personer på de allmänna visningarna.

Hela programmet ser du här nedan.

Den 5 september startar höstens program med konståkningar en gång i veckan, varannan vecka torsdagar kl 18 och varannan vecka söndagar kl 13. Varje vecka besöker vi nya stationer. Nytt för i år är att visningarna erbjuds på både svenska och engelska året runt. Höstens program ser du nedan.